Det er ikke sikkert, du allerede ved, hvad amatør racing er, men vi kan her forklare dig, hvad det er, det drejer sig om, og vi vil fortælle dig nærmere om, hvad det vil sige at være amatør.

Når du ser sport på tv, så er det rigtig tit, at det er professionelle sportsudøvere, der er tale om. For at vide, hvad en amatør er, kan det være nødvendigt at forstå, hvad det vil sige at være professionel, og det vil vi her præsentere dig for. En professionel sportsudøver er et mennesker, der lever af sin sport. Dette menneske får altså løn for at dyrke sin sport og for at vinde konkurrence. Når en sportsudøver vinder konkurrencer, får denne naturligvis også en pengepræmie. En professionel sportsudøvers eneste job er altså at dyrke sin sport.

En amatør er dermed det modsatte af at være professionel. En amatør dyrker sin sport, fordi denne kan lide sporten, men amatøren får ikke løb for at dyrke sporten. Hvis amatøren deltager i et løb, hvor der er pengepræmier, får amatøren dog naturligvis denne præmie. Men ellers har en amatør sit lønjob ved siden af.

Det, vi her vil fortælle dig om, er, at racing på amatørniveau er blevet større og større. Det er det både i Danmark og i udlandet, og det er der flere, der har taget konsekvensen af. Det gode er, at blandt andet Unibet er blevet sponsor for amatør racing, og det gør jo også, at vi er flere, der får glæde af det. Og hvorfor er det således, tænker du nok? Det er det naturligvis fordi, at når en virksomhed vælger at sponsorere en sport, så får denne sport også flere muligheder. Med flere muligheder er det muligt at nå flere mennesker, og det kommer jo os alle til gode. Derfor er det en nyhed, som vil glæde rigtig mange mennesker.

Det er ikke fordi, det er dårlige at være amatør, end det er at være professionel, men det er naturligivs anderledes, da du ikke i samme grad lever og ånder for din sport. Naturligvis gør du det i en eller andet grad, men da du har dit job ved siden af, har du sikret dig, at du får din løn, og derfor handler det ikke i samme grad om liv eller død, som det ellers ville gøre. Mange amatører har dermed et mere afslappet og rart forhold til deres sport, men det betyder ikke nødvendigvis, at de ikke træner lige så meget som de professionelle, for det er der faktisk nogen, der gør, selvom det er svært at forestille sig.

Amatør racing er rigtig spændende, og det er god underholdning. Det er sporten for dig, der vil lidt mere med livet.